Söndag 30.4.2023 kl. 16 sjunger vi in våren på amfiteatern i Hagalund. Det här gör vi tillsammans med sångare från våra många vänkörer och tillställningen är självfallet öppen för alla som vill komma och fira med oss och besjunga den efterlängtade vårens ankomst! Välkommen med och sjunga eller bara lyssna. Vi bildar tillsammans en storkör och sjunger 12 fyrstämmiga vårsånger. På programmet sånger som Längtan till landet, Glad så som fågeln, Vårvindar friska, Sköna maj, Under rönn och syrén, Vänskap, Nu grönskar det och många fler. Vi bjuder på lite saft men ta gärna egna förfriskningar med! Varmt välkommen!

I slutet av maj beger vi oss på en Furuborgsturné med konserter i Esbo, Degerby, Åbo och på Lumparland på Åland. Konsertresan inleds med en konsert på Fallåker i Esbo onsdagen den 17 maj och avslutas med konsert på Åland lördagen den 20 maj. Vi har glädjen att samarbeta med Degerby Bortblandade kör, Argentum, Nagu Sångkör och sångföreningen Triolen.

Den 26 augusti bjuder vi in till en stor allsång på Glims! Vi uppträder med ett urval somriga melodier och låter alla stämma in i några av sommaren bästa melodier. Detta för att fira vår kör och för att hylla vår hemstad Esbo!

Den 20 oktober ger vi vår stora jubileumskonsert i Hagalund. Vi har för vårt 30-årsjubileum beställt ett nytt körverk. Ett stort körverk på ca en timme, skrivet för solister, recitatör, kör och kompgrupp. Musiken komponeras av den rikssvenska tonsättaren, riksspelmannen och sångerskan Maria Hulthén Birkeland och den utsökta texten är skriven av vår finlandssvenska författare Susanne Ringell.

Vi avslutar vårt jubileumsår med att ge två julkonserter. I Ekenäs kyrka den 14 december och i Esbo domkyrka den 15 december. Konserterna bjuder på både gammal och ny julmusik och konserterna görs i samarbete med sopransolist och ackompanjatör.

Furorna på Instagram

Vi finns på Facebook

 

FURORNA - för dej!


Pensionärskören Furorna är en ambitiös, välorganiserad och miljömedveten kör.

Intresserade får gärna kontakta vår ordförande Benita Bärlund på barlundbenita ( at ) gmail.com eller tfn 050 5911399.

 

Tack till våra bidragsgivare!

Utan ert ekonomiska bistånd skulle Furorna inte kunna fungera och utvecklas till den kör vi alla önskar jobba för.

Aktiastiftelsen i Esbo Grankulla * Esbo kyrkliga samfällighet * Esbo stad * Esbo svenska pensionärer * Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse * Föreningen Konstsamfundet * Svenska Folkskolans Vänner - SFV Bildning * Svenska Kulturfonden * Understödsstiftelsen för Arbetets Vänner * William Thurings stiftelse