Senaste år startade vi en ny tradition. Vi sjöng in våren på valborgsmässoafton på Hagalunds Amfi invid Kulturcentret. Ett synnerligen lyckat evenemang som vi nu beslutat göra till en tradition. I år sjungs våren in tisdagen den 30 april klockan 16 på samma plats, Hagalunds Amfi.


Tallsaften är självfallet öppen för alla som vill ställa sig i vårt led. Senaste år var uppslutningen stor både i kören och i publiken. Den samlade storkören framför tretton kända och omtyckta vårsånger under ledning av vår konstnärliga ledare Håkan Wikman. På programmet står sånger som Längtan till landet, Vårvindar friska, O hur härligt majsol ler, Glad såsom fågeln i morgonstunden, Sköna maj och många fler.

Vi har ännu två öppna övningar inför Tallsaften:
onsdag 17.4 kl. 14-15.15
onsdag 24.4 kl. 14-15.15
Vi övar i Olars kyrka, svenska sidan, Frälsehemmansgränden 1, 02200 Esbo


Man får gärna ha egna noter med sig. Ett begränsat antal finns att tillgå på plats och ställe. Deltagaravgiften är 10 euro.

Senaste år sjöngs det i ösregn så i år får vi se om det också blir en tradition. Dagen till ära bjuder vi eventuellt på lite tallsaft men det är självfallet fritt fram, och kanske rent av önskvärt, att ta med sig sina egna förfriskningar så kan vi tillsammans skåla för vårens ankomst.

Kulturcentrets Amfi ligger mellan Kulturcentret och Hotel Tapiola Garden, invid den stora vattenbassängen. En plats man når enkelt med t ex metro, buss eller med egen bil. Amfin har ca 400 sittplatser så det finns gott om utrymme. Inget inträde uppbärs men man får självfallet ge ett frivilligt bidrag till saftkassan om man så önskar.

Välkommen att sjunga in våren i Esbo!


Flyer som gärna får spridas

pdf

png


 

I juni ger vi i Furorna oss ut på en huisig resa i 1960-talet. Det blir idel örhängen och kända låtar från tiden som präglades av Peace and Love! Onsdag den 5 juni klockan 18 släpper vi lös i Nya Paviljongen i Grankulla. På programmet står 60-talsgodingar som A whiter shade of pale, Blowin in the wind, California dreamin’, God only knows, My Way, The sound of silence, Yesterday och många fler!

Varmt välkomna på en nostalgisk tripp!

Projektsångare! Välkommen med i höstens storprojekt! 

Projektilaulaja! Tervetuloa mukaan syksyn suurprojektiin!

Läs mer - Lue lisää

Furorna på Instagram

Vi finns på Facebook

 

FURORNA - för dej!


Pensionärskören Furorna är en ambitiös, välorganiserad och miljömedveten kör.

Intresserade får gärna kontakta vår ordförande Benita Bärlund på barlundbenita ( at ) gmail.com eller tfn 050 5911399.

 

Tack till våra bidragsgivare!

Utan ert ekonomiska bistånd skulle Furorna inte kunna fungera och utvecklas till den kör vi alla önskar jobba för.

Aktiastiftelsen i Esbo Grankulla * Esbo kyrkliga samfällighet * Esbo stad * Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse * Föreningen Konstsamfundet * Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond * Svenska Folkskolans Vänner - SFV Bildning * Svenska Kulturfonden * Understödsstiftelsen för Arbetets Vänner * William Thurings stiftelse