För tillfället har Furorna liksom alla andra körer och föreningar en paus i verksamheten men vi jobbar alla hemma för att vara klara att ta itu med nya konserter efter sommaren.

FURORNA FLYGER OCH FAR, MÅNGA JÄRN I ELDEN VI HAR.
FÖR ATT KÄNNA OSS UNGA, VILL VI SJUNGA, SJUNGA, SJUNGA!

OBS:
Sundsvallsresan är på grund av Coronaviruset uppskjuten till 5-9 november 2020 !!!

Vi på väg till Sverige, till Sundsvall, för att tillsammans med andra seniorsångare gemensamt stämma upp med jubelsång som vi övat in på skilda håll.
Från Finland tar vi med oss Östersundom Sångkör och Åbokören Argentum, gamla bekanta från tidigare gemensamma konserter, i Esbo, i Mariehamn, i Borgå. Vi blir 300 seniorsångare i Sundsvall, varav en tredjedel kommer från Finland. Delad glädje är mångdubbel glädje!

Apropå gamla så brukar man säga att det är så svårt att få ”nya” vänner på äldre dar. Ett gott råd, kom med och sjung med oss seniorer, så får ni genast ”gamla” vänner!

I Sundsvall kommer vi att ha dirigenter som heter duga. I Tonhallen på lördagen tar hedersdirigent Kjell Lönnå hand om dirigerandet av den gemensamma repertoaren. Därefter svänger Furornas egen dirigent Sofia Lindroos taktpinnen vid uppförandet av ”Sånger om dig och mig” med musik av Patrick Wingren och text av Claes Andersson.

Följande dag får vi än en gång njuta av himmelska toner i mässan ”Diligam te” där Mia Makaroff som komponerat musiken själv kommer att dirigera. Också Hilkka Olkinuora som skrivit de berörande texterna kommer med på resan!

I Sånger om dig och mig finns bl.a en text: ” När man blir äldre syns man mindre, när man blir riktigt gammal syns man nästan inte alls...” NEJ, ropar vi! När det gäller oss Furor så stämmer det inte alls. Vi både syns och hörs!

 

 

        
              Sidan tillhandahålls av Finlands svenska sång- och musikförbund